محفظه های غذا برای فضانوردان ایستگاه بین المللی فضایی
ترکیب غذاهای فضایی در طول تاریخ پنجاه ساله فضانوردی بشر، به سرعت پیشرفت کرده و روز به روز به غذاهای معمولی که مردم سر میز شام صرف میکنند شبیهتر شدهاند.
فضانوردان پروژههای جمینای و آپولو از غذاهای خشک و یخزده استفاده می کردند. کپسولهای فضایی آنها برای تولید الکتریسیته از پیلهای سوختی بهره می بردند.
غذای فضانوردان مأموریت آپولو
آب به عنوان محصول جانبی پیلهای سوختی که با ترکیب اکسیژن و هیدروژن، الکتریسیته تولید میکنند، در فضاپیماهای آنها به وفور در دسترس بود. بنابراین فضانوردان میتوانستند در زمان صرف غذا با مخلوط کردن آب گرم و غذای خشک شده، وعده غذاییِ نه چندان دلچسبی را تهیه نمایند.
شکل طبیعی غذاها و چاشنیها
اما غذاهای فضایی امروزی شامل انواع متنوعی از غذاهای بسته بندی و استریلیزه شده آماده، میوههای خشک، آجیل و انواع شیرینیها هستند. گاه گاهی هم میوه تازه به مدار زمین راه پیدا می کند، اما باید در مدت زمان کوتاهی مصرف شوند.
نوشیدنیهایی شامل پرتقال- گریپ فروت، توت فرنگی، شکلات، چایی همراه شکر و لیمو، قهوه تلخ و آب آشامیدنی
سینی غذای ایستگاه فضایی اسکای لب طی سالهای 1973 تا 1974
غذای شاتلهای فضایی
غذای پروژه جمینای و پروژه فضایی عطارد
نظرات شما عزیزان: