بودجه هر كشور به منزله نقشه راه كشور براي يك سال است. اهميت تنظیم بودجه در بخشهاي مدیریتی کشور بسیار مهم و حیاتی تلقی می شود. طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، هر دولتي موظف است تا لايحه بودجه مربوط به سال آينده را حداكثر تا 15 آذرماه همان سال تحويل مجلس دهد.
به گزارش «تابناک»، اين زمان از آن جهت تعيين شده است تا نمايندگان مجلس اين فرصت را داشته باشند تا لايحه بودجه ارسال شده توسط دولت را مورد تجزيه و تحليل قرار دهند تا لايحه بودجهاي را در اختيار دولت قرار دهند که منطبق با شرايط جاري كشور باشد و بتواند تا مشكلات كشور را در بخشهاي مختلف مرتفع كند.
اگر دولت لايحه بودجه را در زمان مقرر در قانون تحويل مجلس ندهد مشکلات بسیاری برای اداره کشور در سال آینده بوجود خواهد آمد ، و این بدین خاطر است که نمايندگان فرصت كافي براي بررسي این لايحه ندارند و در نتیجه با تحت فشار قرار گرفتن و بدون در نظر گرفتن خیلی از مسائل و مشکلات که در حال حاضر با آن روبرو هستیم به صورت سطحی و گذرا از آن عبور خواهد کرد .
در دولت نهم و دهم بدعتي نا بجایی در كشور گذاشتند، این دولت در رابطه با تحويل بودجه همواره با تاخير عمل كرده است و هيچگاه به تاريخي كه در قانون مقرر شده، بودجه را به مجلس نرساند.
دولت به بيتوجهي خود نسبت به قانون تا جايي ادامه داد تا در بودجه سال 91، نمايندگان مجلس مجبور شدند تا بودجه را بهصورت چنددوازدهم تصويب كنند. اين مسئله به اين معني است كه نقشه راه كشور از ابتدا در اختيار بخشهاي مختلف كشور قرار نگيرد و بخشهاي مختلف كشور براي چند ماه اول سال برنامه مشخصي نداشته باشند.

جدول زمانی تحویل بودجه از سوی دولت به مجلس
اکنون نیز با گذشت بیش از دو نیم ماه از زمان قانونی تحویل بودجه هنوز بهارستانی ها چم انتظار ورود بودجه به مجلس هستند، با این حال و با توجه به صحبتهای امروز معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری که اعلام کرده است: لایحه بودجه سال 92 یکشنبه تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد، دولت به طور حتم رکورد سالهای گذشته خود را خواهد شکست و از آخرین رکورد خود که دوم اسفند است عبور خواهد کرد.
شاید هم به قول جعفر قادری نماینده مردم شیراز دولت به طور عمد و به صورت برنامه ریزی شده بودجه را تحویل نمیدهد تا در زمان انتخابات مجلس درگیر بودجه نویسی باشد و دولت آزادانه و بدون مزاحمت مجلس نشینان به کارهای انتخاباتی خود و به قول آقای باهنر تز مدودوف_ پوتین خود را به اجرا بگزارد و یا شاید هم به قول آقای جعفر زاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه دولت توان برنامه ریزی و بودجه نویسی را ندارد.
به هر حال آنچه مسلم است این است که احمدی نژاد در آخرین سال اداره دولتش رکوردی دیگر به ثبت رساند و ثابت کرد که هنوز قادر است و می تواند!!
چندین دهه است که انحصار خودرو در کشور ـ که با حمایت همهجانبه دولت و خودروسازان همراه است ـ مصرف کننده ایرانی را از رسیدن به آنچه شایستهاش است، بازداشته؛ انحصاری که باعث شده مصرف کننده ایرانی، مجبور به سوار شدن بر خودروهایی باشد که عملاً استاندارد و کیفیت آنها زیر سؤال است و سالیانه موجب ضرر و زیان جانی و مالی میشود.به گزارش «تابناک»، مصوبه اخیر دولت برای واگذاری قیمتگذاری خودرو بر پایه نرخ ارز مبادلاتی، این امکان را به خودروسازان کشور داده که ضمن حفظ انحصار در حوزه خودروی کشور، قیمتهای بازار آزاد را بهای رسمی خودرو تصویب کنند و در این میان، بار دیگر مصرف کننده ایرانی، تاوان انحصار را پس میدهد.
بنا بر این گزارش، این مصوبه منجر به آن شد که کارشناسان و نمایندگان مجلس به شدت در برابر تصمیم دولت موضع بگیرند؛ مصوبهای که تنها اشاره کرده بود، تعرفه واردات خودرو در پنج سال و هر سال به اندازه ۵ درصد کاهش یابد؛ این یعنی مصرف کننده ایرانی هیچ گاه رویای آزادی واردات خودرو را نخواهد دید.
اما امروز علیپور مختار، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اعتراض شدید به انحصار خودرو در کشور گفت: واگذاری مجوز قیمتگذاری خودرو به خودروسازان، تصمیم اشتباهی است و تأکید کرد که برای مهار خودسریهای مدیران خودروساز، باید واردات خودرو افزایش یابد.
وی افزوده است: خودروسازان همواره بهای محصولاتشان را با بهای خودروهای وارداتی که به دلیل وضع تعرفه، با قیمتهای بالا وارد کشور میشود، مقایسه کرده و با افزایش قیمت، سود خوبی به جیب زدهاند.
وی همچنین اشاره کرد: مدیران صنایع خودروسازی به لطف سد نظام تعرفه گذاری خودرو در برابر واردات خودروهای خارجی به جای بهبود فرآیندها و کیفیت تولیدات، تنها و تنها افزایش قیمت تولیداتشان را محور لابیها و رایزنیهایشان با مسئولان اجرایی قرار داده و سرانجام موفق شدند ساز و کار قیمتگذاری خودرو را دور زده و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را مسلوبالیه کنند.
وی همچنین گفته است: گویی در فرهنگ مدیران صنایع خودرویی کشور، مفهومی با نام «افزایش کیفیت خودروهای داخلی» وجود ندارد. خودروسازان در هر مقطع زمانی سودهای کلانی به جیب زدهاند. باید فکری اساسی برای تصمیمات نامعقول و از سر سوءاستفاده مدیران خودرویی کرد. برای این کار باید مجوز واردات خودروهای خارجی در کلاس خودروهای پر تیراژ داخلی صادر شود، چرا که کیفیت خودروهای خارجی بسیار بالاست و مردم نباید بیش از این جور متولیان صنعت خودروسازی کشور را تحمل کنند؛ به بیان دیگر، باید به جفای خودروسازان پایان داد.
واقعیت این است، همانگونه کهپور مختار اشاره کرده، اکنون مصرف کننده ایرانی تاوان لابی خودروسازان با دولت را برای نگه داشتن انحصار خودرو در کشور میدهد. در این باره، چندی پیش، در گزارشی اشاره کردیم که اگر واردات خودرو در کشور با ارز مبادلاتی آزاد بود، با رقم چهل میلیون تومان مصرف کننده ایرانی چه قدرت انتخابی میان خودروهای روز دنیا داشت؟
در اینجا میخواهیم نشان دهیم که در صورت آزادی واردات خودرو، با همین رقم و کمتر از آن میتوانستید سوار چه خودروهای کارکردهای شوید!
کافی است نگاهی به فهرست زیر بیندازید:
بیگمان تا هنگامی که خودروسازان از حاشیه امن انحصار و تعرفه بالای واردات خودرو برخوردارند، مصرفکننده ایرانی همچنان باید حسرت و آرزوی سوار شدن بر یک چنین خودروهایی را در دل داشته باشد. اکنون وقت آن رسیده که دولت که در سالهای اخیر حمایتهای بی دریغ خود را نثار خودروسازان و لابی آنها کرده است، کمی به حمایت از جان و مال مصرف کننده نیز بیندیشد و آزادی واردات خودرو با تعرفه پایین را در دستور کار خود گذارد.
اصل استیضاح غلط و رفتار رئیسجمهور خلاف شرع و قانون بود
رهبر انقلاب در بخش پاياني سخنانشان درتبریز به قضيه مهمي كه يكشنبه دو هفته قبل در مجلس پيش آمد پرداختند و نكات مهمي را در اين باره بيان كردند.
رهبر انقلاب با اشاره به ناراحتي ملت و نخبگان از اين مسئله افزودند: اين قضيه بد و نامناسب، بنده را نيز از دو جهت ناراحت و متأثر كرد يكي از بابت اصل وقوع ماجرا و ديگري بابت ناراحتي مردم از اين قضيه.
ايشان افزودند: در اين ماجرا متأسفانه رئيس يك قوه به استناد يك اتهام ثابت نشده و حتي مطرح نشده در دادگاه، دو قوه ديگر يعني مجلس و قوه قضاييه را متهم ساخت كه كاري بد، غلط، نامناسب، خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق بود.
رهبر انقلاب خاطرنشان كردند: اين رفتار، حقوق اساسي مردم را نيز تضييع كرد چرا كه زندگي در «آرامش و امنيت رواني و اخلاقي»، جزو حقوق اساسي ملت است.
رهبر انقلاب تأكيد كردند: بنده فعلاً نصيحت مي كنم كه اين كار شايسته اي براي نظام جمهوري اسلامي نيست.
ايشان استيضاح اخير را نيز كاري غلط خواندند و افزودند:استيضاح بايد فايده اي داشته باشد اما چند ماه مانده به پايان كار دولت،استيضاح يك وزير آن هم به خاطر مسئله اي كه مربوط به وزير نيست،چه علت و فايده اي دارد؟
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: در داخل مجلس هم كساني حرفهاي نامناسب بر زبان آوردند كه آن هم غلط بود.
ايشان خاطرنشان كردند: دفاع رئيس محترم مجلس هم قدري زياده روي بود و لزومي نداشت.
رهبر انقلاب تأكيد كردند: نه آن متهم كردن، نه آن برخورد كردن و نه آن استيضاح، مسائل مناسبي نبود.
حضرت آيت الله خامنه اي پرسيدند: وقتي دشمن مشترك وجود دارد و توطئه ها از هر طرف شكل مي گيرد واقعاً جز افزايش برادري ها و ايستادگي در مقابل دشمن بايد كار ديگري كرد؟
رهبر انقلاب با اشاره به حمايتهاي خود از مسئولان كشور افزودند: بنده باز هم كمك مي كنم اما اين رفتارها، متناسب با سوگندها و تعهدات نيست، مسئولان عظمت ملت را ببينيد و رفتاري شايسته اين ملت انجام دهند.
ايشان تأكيد كردند: مسئولان،دولت و مجلس، همه تلاشهاي خود را براي حل گره ها و مشكلات اقتصادي مردم و كشور متمركز كنند زيرا همانطور كه چند سال پيش گفتم دشمن نقشه ها و توطئه هايش را در مسائل اقتصادي متمركز كرده است.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: چند سال قبل درباره مبارزه با فساد اقتصادي، نامه اي به رؤساي قوا نوشتم مكرر مي گويند فساد اقتصادي اما اين كار به زبان گفتن تمام نمي شود بلكه نيازمند مبارزه عملي است، در عمل چه كار شد؟ در عمل چه كار كرديد؟ اين مسائل انسان را متأثر مي كند.
رهبر انقلاب افزودند: تقوا، تقوا، تقوا!، از مسئولان توقع داريم با صبر، ميدان ندادن به احساسات سركش و ملاحظه مسائل كشور، همه توان و نيروها را براي حل مشكلات مردم متمركز كنند و حالا كه دشمني هاي دشمن شدت يافته، آنها هم رفاقتهايشان را شدت دهند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: انشاءالله اين نصيحت خيرخواهانه و مشفقانه مورد توجه مسئولان بخصوص مسئولان بالا قرار گيرد و به آن پايبند باشند.
ايشان خاطرنشان كردند: البته گله امروز من از برخي سران و مسئولان موجب نشود عده اي راه بيفتند و عليه اين و آن شعار دهند كه با اين كار هم مخالف هستيم.
انتقاد صريح و شديد از اخلال در سخنرانی رئیس مجلس در قم
رهبر انقلاب اسلامي، با انتقاد صريح و شديد از اقدام اخير برخي افراد در بر هم زدن مجلس سخنراني رئيس مجلس در قم افزودند: اينكه عده اي برخي را ضدولايت و ضد بصيرت بنامند و شعار بدهند نظير آنچه اخيراً در قم روي داد، اقدامي غلط است و بنده كاملاً مخالف اين كارها هستم كه قبلاً هم نظير آن در مرقد مطهر حضرت امام (ره) اتفاق افتاد و به مسئولان تذكر دادم جلوي اين كارها را بگيرند.
رهبر انقلاب افزودند: كساني كه راه مي افتند و شعار مي دهند اگر واقعاً حزب اللهي و مؤمن هستند بدانند كه اين كارها به ضرر كشور و خلاف شرع است و اگر هم اعتنايي به اين حرفها ندارند كه حسابشان جداست.
رهبر انقلاب در پايان سخنانشان تأكيد كردند: آينده ملت بصير ايران به لطف الهي كاملاً روشن است و افقي به مراتب بهتر و درخشان تر در انتظار اين ملت و جوانان است.
در ابتداي اين ديدار آيت الله مجتهد شبستري نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي و امام جمعه تبريز در سخناني با گراميداشت ياد و خاطره شهداي قيام 29 بهمن سال 56 در تبريز، به حضور كم نظير مردم آذربايجان در راهپيمايي 22 بهمن امسال اشاره كرد و گفت: پيام مردم بصير و موقع شناس ايران در راهپيمايي پرشكوه 22 بهمن، حفظ وحدت و همدلي در جامعه، توجه به حاكميت اخلاق در عرصه سياست، و تلاش مضاعف مسئولان براي حل مشكلات بود.
سه نفر برای خرید ساعتی به یک ساعت فروشی مراجعه میکنند.
قیمت ساعت ۳۰ هزار تومان بوده و هر کدام نفری ۱۰ هزار تومن پرداخت میکنند
تا آن ساعت را خریداری کنند…
بعد از رفتن آنها ، صاحب مغازه به شاگردش میگوید قیمت ساعت ۲۵ هزار تومان بوده.
این ۵ هزار تومان را بگیر و به آنها برگردان
شاگرد ۲ هزار تومان را برای خود بر میدارد
و ۳ هزار تومان باقیمانده را به آنها برمیگرداند. (نفری هزار تومان)
حال هر کدام از آنها نفری ۹ هزار تومان پرداخت کرده اند . که ۳*۹ برابر ۲۷ میشود
این مبلغ به علاوه آن ۲ هزار تومان که پیش شاگرد است میشود ۲۹ تومان
هزار تومان باقیمانده کجاست ؟
برای دیدن جواب ابتدا فکر کنید و سپس به ادامه مطلب بروید.
در سالهای اخیر که بیگانگان سعی در تفرقه در میان اقوام ایرانی دارند، افرادی نیز در کشور هستند که خواسته یا ناخواسته به این دسیسهها دامن میزنند و متأسفانه لیست بلند بالایی از این افراد هست که بیشترشان فارغ از تحصیلات آکادمیک هستند و از این منظر، انتظار عجیبی نیست که وزارت ارشاد در چاپ کتابهای تاریخ، قوانین سختگیرانهتری بگذارد و چهره علمی افراد را مورد توجه قرار دهد، زیرا کتابهایی که توسط افراد نامتخصص در این حوزه به چاپ میرسد، در وقایع معاصر نقش کارآمدی داشته و میتواند جنبه عوام فریبانه بیابد تا حقیقت جویانه.
به گزارش «تابناک»، نمونه تحقیقات و اظهارنظرهایی که منجر به چنین هزینههایی شده، برخی مکتوبات و به ویژه سخنان اخیر خسرو معتضد بود که در برنامهای تلویزیونی بیان کرد و ادعا نمود: «... بختیاریها چند قرن پیش وارد ایران شده و ایرانی نیستند...» حال پرسش اینجاست، در این زمینه، آقای معتضد که فردی با تحصیلات آکادمیک مشخص، راجع به موضوعی که ارتباط دقیقی با مباحثی تاریخی مطروحه در آن برنامه ندارد، با تکیه بر چه منابع قطعی در ارتباط با چنین مسأله حساسی به بیان مطالب شاذ پرداخته و هدف از بیان چنین مسائل غیرمستندی چیست و آیا یک مورخ حق دارد هر مستند ضعیفی را نه در قالب نظر شخصی که در قالب یک رخداد تاریخی، آن هم در رسانه ملی مطرح کند؟
در پاسخ به اظهارات خسرو معتضد، صالح وند، کارشناس ارشد باستانشناسی در مطلبی برای «تابناک» نوشته است: «شواهد نشان میدهد، این قوم با افرادی چون بیبی مریم و سردار اسعد بختیاری در مشروطه و مبارزه شیرعلی مردان خان با رضا شاه شناخته شده و در قسمت جنگهای ایران و عراق از دقایق اولیه جزو خط اول درگیری و شهادت بودند و در بام تاریخ ایران میدرخشند.
خسرو معتضد سالیانی است که در چند برنامه تلویزونی به عنوان کارشناس تاریخ فعالیت میکند و اگر در رشته تاریخ و جغرافیا که ایشان در سال ۱۳۴۹ از آن فارغالتحصیل شدند، تخصصی بدهیم، معتضد را با تاریخ معاصر میشناسند. این در حالی است که ایشان در برنامهای تلویزیونی بیان کردند، بختیاریها چند قرن پیش وارد ایران شده و ایرانی نیستند، من نمیدانم که ایشان چطور بدون هیچ پایه و اساسی چنین ادعای مضحکی را بیان میکنند.
آقای معتضد، بختیاریها از اصیلترین اقوام ایران بودهاند. چنانچه در اطلاعات آن چنین آورده شده که پارسیها با عیلامیها (هالتامتیها) درآمیختند و نژاد واحدی به وجود آوردند که بعدها در دورههای هخامنشی و ساسانی هسی یا اوکسی یا خوزی یا هوزی نامیده شدند و در سده ۶ هجری قمری به نام لر بزرگ و در اوایل دوره صفویه، بختیاری خوانده شدند.
مورخان یونانی گفتهاند که در ناحیه شرقی شهر کنونی اهواز، مردمانی به نام اوکسی ساکن بودهاند. این واژه، یونانی شده «اوژ» است. هسی یا خوزی یا هوزی، که نام خوزستان از آن گرفته شده، همان اوکسیها هستند که در معبر پارس یا تنگ تکاب بهبهان را بر قشون اسکندر مقدونی بستند و تلفاتی بر سپاه او وارد ساختند.
طوایف پارسی در سدههای ۶و۷ قبل از میلاد (۲۷۰۰ سال پیش) در دامنههای ارتفاعات بختیاری در شرق شوشتر و در دو سوی رود کارون مستقر شدند. پس از اینکه پارسها بر خوزستان دست یافتند، کاسیها (اقوام ساکن ایران از هزاره سوم قبل از میلاد) در اثر اختلاط و آمیزش در آنها مستهلک شدند و در نتیجه، نژاد واحدی به وجود آمد که بعدها مبانی و ریشههای اقوام ایرانی را به وجود آورد. تیرههایی از این قوم بودند که در تمام جنگها در رکاب شاهان هخامنشی دیده میشدند.
کاسیها و خوزیها در پیشاپیش سپاه جاوید خشایارشا در نبرد ترموپیل و آتن شرکت داشتند. حتی در نقش برجستههای الیمایی تصاویری دیده میشود که بیشباهت با لباسهای محلی بختیاری نیست و یا مجسمه مرد شمی (۵۰ق. م) که از بخش شمی شهرستان ایذه پیدا شده، خود گواه این ادعاست.
منطقه بختیاری و کوههای زاگروس در هلال حاصلخیزی قرار داشته است؛ جایی که در پایین دست آن نخستین شهرها شکل گرفته بود، افرادی چون کرزون از قول ریچ نوشتهاند بختیاریها از بازماندگان اقوام یونانی هستند. همچنین عدهای دیگر آنها را ترک و سامی و یا کرد خواندهاند و یا عدهای دیگر به دلیل مقاربت با واژه باکتریا خاستگاه آنها را از باختر میدانند که تمامی این نظرات نادرست بوده است، باستانشناسان گرایش پیش از تاریخ و قوم باستانشناسان به مقایسه کوچ اقوام بختیاری با افرادی که قبلا در روزگار بسیار دور کوچ میکردند پرداختهاند و این اقوام را با اجداد درون منطقه یکی دانستهاند.
برگزاری راهپیمایی باشکوه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در قم با حاشیههایی همراه بود.
به گزارش مهر، مردم انقلاب و متدین قم از ساعات ابتدایی آغاز راهپیمایی با تجمع در میدان شهید مطهری و خیابانهای ارک و ارم خود را به حرم مطهر حضرت معصومه(س) و میدان آستانه رساندند.در طول مسیر راهپیمایی اقشار مختلف مردم با در دست داشتن تصاویر از امام راحل و مقام معظم رهبری و با سر دادن شعارهای انقلابی با آرمانهای انقلاب اسلامی تجدید بیعت کردند.
پوستر "زنده باد بهار"
با حضور لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در میدان شهدا و گفتگو با خبرنگاران، دهها نفر از راهپیمایان با حرکت در پشت سر وی شعارهای "بصیرت، بصیرت" سر دادند.همچنین این افراد با در دست داشتن پوسترهایی که بر روی آن شعار "زنده باد بهار" نقش بسته بود، شعارهایی در حمایت از رئیس جمهور و کاندیداتوری مشایی سر دادند.تعدادی از دانشجویان نیز با لباسهای متحد الشکل که بر روی آن تصاویر رهبر معظم انقلاب نقش بسته بود در راهپیمایی حضور یافتند